Перший корабель без екіпажу готується вийти в море — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Перший корабель без екіпажу готується вийти в море

Технології&Авто
911
Самокеровані морські судна вже перестали бути експериментальними творіннями з надр секретних лабораторій високотехнологічних корпорацій. Перші рейси торгових кораблів без екіпажу намічені вже на 2020 р.
Автономний контейнеровоз на електричній тязі, розроблений спільно норвезькими компаніями Yara і Kongsberg, вийде в море вже наступного року, повідомили представники компанії. Передбачається, що весь 2018 р. корабель буде експлуатуватися в пілотованому режимі, а протягом 2019-2020 рр. його переведуть повністю в автономний режим.
Спроектоване за сучасними кораблебудівними технологіями судно під назвою Yara Birkeland буде перевозити добрива, виготовлені на заводі компанії Yara в містечку Просгрунн до довколишніх міст Бревік і Ларвік.
Як зазначив CEO Yara Свейн Торі Хольстер, щодня для транспортування продукції з заводу Yara в місті Порсгрунн в порти Бревік і Ларвік потрібно більше 100 рейсів вантажівок. “З новим автономним контейнеровозом ми міняємо автотранспорт на морську доставку, тим самим зменшуючи рівень шуму і викидів і покращуючи безпеку місцевих доріг”, – сказав він.
В рамках партнерства Kongsberg відповідатиме за розробку і впровадження основних технологій на судно, включаючи датчики і інтеграцію, необхідні для забезпечення віддаленого контролю і автономних операцій, а також електричний привід, батареї і системи контролю пропульсивної установки. За даними Kongsberg, системи комплексного контролю і моніторингу компанії вже зараз здатні взяти на себе віддалене безпілотне управління.
Головну мету створення такого судна його розробники бачать в помітному зменшенні шкідливих викидів, що забруднюють навколишнє середовище в результаті застосування контейнеровозів, що працюють на звичайному паливі. Автономне вантажне судно зможе замінити 40 тис. рейсів вантажних автомобілів, що здійснюються між норвезькими портами і супроводжуються шумовим забрудненням та викидами забруднюючих частинок в атмосферу. Крім того, при контрольному віддаленому керуванні судном і за відсутності екіпажу може значно зменшитися і вартість морських перевезень.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас