Бізнесмен планує забезпечити третину потреб Катару в молоці, доставивши 4 тис. корів літаками — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бізнесмен планує забезпечити третину потреб Катару в молоці, доставивши 4 тис. корів літаками

Світ
563
Катарський бізнесмен Мутаз аль-Хайят планує закупити в США і Австралії близько 4 тис. корів голштинської породи і доставити їх в країну повітряним шляхом для забезпечення Катару власною молочною продукцією, повідомляє у вівторок агентство Bloomberg.
Бізнесмен підрахував, що для доставки в Катар приблизно 4 тис. корів, кожна з яких важить до 600 кг, буде необхідно виконати близько 60 авіарейсів. Спочатку він планував доставляти тварин у країну морським шляхом.
М.аль-Хайят очолює компанію Power International Holding, що базується в Досі і спеціалізується на будівництві. Підприємець також розвиває сільськогосподарський бізнес: розводить овець і виробляє м’ясну і молочну продукцію.
За його словами, регулярне виробництво свіжого молока компанія почне в кінці цього місяця, а до середини липня покриє приблизно третину попиту Катару на молоко.
Минулого тижня Саудівська Аравія, Єгипет, ОАЕ і Бахрейн оголосили про розрив дипломатичних відносин з Катаром. Пізніше до них приєдналися кілька інших мусульманських країн. Багато продуктів у Катар поставлялися через Саудівську Аравію, яка закрила кордони і перервала морське і авіасполучення між країнами. У зв’язку з цим багато жителів Катару побоюються дефіциту продуктів харчування. Влада країни, в свою чергу, обіцяє забезпечити населення всім необхідним.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас