"Нафтогаз" закликає Європу до зміни схеми купівлі газу в РФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Нафтогаз" закликає Європу до зміни схеми купівлі газу в РФ

Енергетика
1667
“Нафтогаз України” в черговий раз закликав європейських покупців російського газу купувати паливо на російсько-українському кордоні, запевняючи, що це вигідніше від нинішньої схеми, коли покупці отримують газ на кордоні України і ЄС. З такою заявою комерційний директор “Нафтогазу” Юрій Вітренко виступив на Дні української енергетики в Лондоні.
Так, Італія зможе отримати газ за нижчою ціною, ніж якби він ішов по “Північному потоку”, сказав Вітренко. Італійські компанії зможуть поставити російський газ до Італії чи Німеччини або продати його в Україні.
“Все це означає економічні переваги від переміщення пунктів доставки далі на схід (України – ред.), наскільки це можливо, для покупців з Італії, Франції, навіть Австрії. Може, тільки для німецьких компаній було б доцільніше використовувати “Північний потік – 2” для прямих поставок”, – заявив Вітренко.
Україна виступає послідовним противником проекту “Північний потік – 2”, який передбачає будівництво двох ниток газопроводу загальною потужністю 55 мільярдів кубометрів газу на рік від узбережжя Росії через Балтійське море до Німеччини. У Києві вважають, що це погіршить становище України як транзитера російського газу в ЄС. Термін дії контракту на транзит газу з Росії закінчується в кінці 2019 року. В Росії не раз заявляли про ризики транзиту газу через Україну.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас