В Україні розбирають прокатні авто — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні розбирають прокатні авто

Технології&Авто
2887
Через збільшення потоку іноземців, котрі приїжджають в нашу країну, попит на послуги прокату за 5 місяців 2017 р. збільшився на 68%, в порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Інтерес українців до прокату збільшився на 14%.
Про це розповів директор міжнародної корпорації з прокату автомобілів Avis Хайм Капельников.
«Втім, обсяг зданих в оренду машин в травні збільшився через початок сезону, який триватиме до кінця жовтня», – зазначив у розмові Капельников.
Найбільшим попитом, за даними Avis, є авто економ-класу, малогабаритні машини на механіці і автоматі (група А, наприклад, Ford Fiesta), B (наприклад, VW Polo) і Е (VW Golf 7 на автоматі), група F, представницькі авто «бізнес-класу» (VW Passat), люкс сегмент – група J (Audi А6 або BMW 5). Також користуються попитом повнопривідні автомобілі (група L – VW Tiguan або Toyota RAV4 і групи М і P – Audi Q7 або Toyota LC Prado).
Вартість прокату стартує в середньому від $30/день за економ-клас, а автомобілі сегменту “преміум” коштують від $150-200/день. Середня тривалість оренди як минулого, так і цього року склала 12 днів.
Також на ринку спостерігається попит на легкі малотоннажні вантажні автомобілі, наприклад, Ford Transit і Mercedes Sprinter. На ринку є компанії, які пропонують і послуги оренди мотоциклів, які в літній період теж користуються чималим попитом.
В цілому, як каже Капельников, ринок виходить із кризи. Наприклад, в 2016 парк автомобілів членів Асоціації лізингодавців зріс сумарно на 22% в порівнянні з 2015 р., утилізація авто зросла на 10%, кількість прокатних днів – на 38%, а кількість прокатних договорів – більш ніж на 50%.
Позитивна динаміка зберігається і в поточному році. Скасування віз для українців також може підстьобнути інтерес до резерву прокатних авто за кордоном через наші компанії.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас