Мінфін США запропонував масштабні зміни регулювання у фінансовій галузі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін США запропонував масштабні зміни регулювання у фінансовій галузі

Світ
342
Міністерство фінансів США у понеділок оприлюднило численні рекомендації, що стосуються зміни регулювання фінансової галузі і враховують низку побажань Уолл-стріт, пише The Wall Street Journal.
При цьому пропозиції Мінфіну багато в чому розходяться з законопроектом Республіканської партії Financial Choice Act, який Палата представників Конгресу США схвалила минулого четверга.
На даний момент документ Мінфіну – найбільш детальне втілення передвиборчих обіцянок президента США Дональда Трампа про дерегулювання у фінсекторі. Рекомендації зачіпають широкий спектр питань – від іпотечного кредитування до торгових операцій великих банків. Надалі від Мінфіну очікуються додаткові рекомендації для керівників компаній та страховиків.
Адміністрація США стверджує, що прийняті при попередньому президенті Бараку Обамі правила, включаючи закон США про фінансову реформу 2010 року (закон Додда-Френка) надмірно посилюють регулювання фінансової галузі, що перешкоджає нормальному функціонуванню та зростанню економіки.
“Ми спробували знайти правильне співвідношення між вилученням непотрібних обтяжливих правил і огородженням платників податків від ризиків”, – заявив міністр фінансів США Стівен Мнучін.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас