Тігіпку віддають Діамантбанк - колишній заступник голови правління Ходачук — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тігіпку віддають Діамантбанк - колишній заступник голови правління Ходачук

Фондовий ринок
2004
За словами колишнього голови правління Діаманту Олега Ходачука, обсяг активів, які отримає ТАСкомбанк, дозволить в повному обсязі компенсувати всю суму вкладників до 200 тис грн (на момент введення адміністрації ця сума становила 1,240 млрд грн). При цьому в структуру заявки не ввійшли деякі великі активи: 600 млн грн готівкою, житлова нерухомість в центрі Києва, бізнес-центри, бази відпочинку, працюючі кредити та ін.
“У заявку ТАСу ці активи не увійшли або тому, що їм не дозволили отримати обсяг активів, що перевищує гарантовану суму. Або оцінка Фонду по конкретних об’єктах перевищувала аналогічну оцінку ТАСу” – зазначив Ходачук.
У Фонді гарантування інформацію поки не підтвердили. Про зацікавленість ТАСкомбанку в створенні на базі Діаманту перехідної фінустанови стало відомо на початку червня. Тоді в Фонді підкреслювали, що не зовсім згодні з первісною заявкою банку Тігіпка з приводу цієї угоди.
“Створити банк, дати йому 500 млн грн живими грошима плюс ще 500 млн грн субординованого боргу, щоб виплатити 1,2 млрд грн вкладникам – це дуже сумнівний захід. Якщо кредитори 4-ї черги ще на щось можуть розраховувати, то на сьому чергу, до якої належать юрособи, активів не вистачає” – коментував тоді ситуацію глава Фонду Костянтин Ворушилін.

Довідка Finance.UA

  • 24 квітня 2017 Діамантбанк був визнаний неплатоспроможним.
  • Офіційним мотивом відкликання в банку ліцензії в НБУ назвали невиконання графіка по докапіталізації.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас