Які електрокари вподобали українці (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Які електрокари вподобали українці (інфографіка)

Технології&Авто
2043
Для переходу на електромобілі є всі умови, вважають експерти. У країні за три останні роки з’явилося триста зарядочних станцій біля готелів, кінотеатрів і деяких парковок. Поки 90% таких станцій безкоштовні, на деяких можуть брати плату за місце, включаючи витрати на електрику. Розвинена мережа станцій для електрокарів дозволяє подорожувати по країні, вважає виконавчий директор компанії ElectroCars Олександр Кравцов.
“Якщо враховувати кількість зарядних станцій на трасах і можливість продовжити пробіг ще на 100 км, скориставшись генератором, то подорожі по Україні – вже не проблема. У великих містах уже немає ніяких труднощів з зарядкою електромобіля, в цілому по країні їх уже близько 300, третина з яких у столиці”, – розповідає Олександр Кравцов.
Які електрокари вподобали українці (інфографіка)
Співзасновник Тесла Клубу України Назар Шимоне-Давида пояснює: коли електромобілів в країні стало більше, то ринок відреагував самостійно – без стимулювання держави з’явилися станції зарядки електрокарів. Але до “електрозаправок” держава повинна встановити технічні вимоги, вважає Олег Родін, директор компанії E-Line, яка встановлює зарядні станції для електрокарів.
“Зарядна станція – це пристрій, який “спілкується” з автомобілем. Не просто передає електроенергію, а комп’ютер станції контактує з комп’ютером машини. Таких станцій в Україні близько 300 і ще 100, які насправді являють собою електричні розетки. Ми півтора роки намагаємося внести в законодавство поняття “зарядна станція”, як це розуміють у світі”, – говорить він.
Міністерство інфраструктури пропонує до 2021 року звільнити імпортні електромобілі від: ПДВ – 16,8%, збору до Пенсійного фонду – 4,8% і акцизного збору – 109 євро. Крім того, в уряді хочуть зробити податкову знижку автодилерам на податок на прибуток і відшкодовувати частину вартість авто покупцеві. Для вітчизняних виробників електромобілів – скасувати ПДВ і ввести пільгову ставку податку на землю до 2028 року, збір до Пенсійного фонду скасують тільки до 2021. Також планують скасувати мито на імпорт комплектуючих для електрокарів і встановити відстрочку від сплати ПДВ на півроку.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас