Вчені створили наночастинки для очищення води від нафти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вчені створили наночастинки для очищення води від нафти

Технології&Авто
288
Американські фізики створили наночастинки, які здатні приєднуватися до крапель або молекул нафти і дозволяють витягати її з води та інших рідин за допомогою магнітів.
Про свою розробку дослідники повідомили в Journal of Nanoparticle Research.
Створені дослідниками частинки є мікроскопічними сферами з атомів заліза, покритими особливим шаром з кремнійорганічних полімерних молекул з позитивним зарядом. Цей заряд дозволяє їм “приклеюватися” до молекул важких вуглеводнів в краплях нафти, заряджених негативно, і рухати їх разом з ними. Коли частинки потрапляють в магнітне поле, вони починають рухатися в сторону його джерела, дозволяючи досить швидко і якісно отримувати будь-які кількості нафти з води. Для цього достатньо “засіяти” воду наночастинками, включити магніт і просто злити воду.
 Вся нафта і наночастинки залишаться “приклеєними” до стінки посудини або труби, до якої додається магніт. Цей процес працює швидше, ніж інші технології очищення нафти, які не використовують магніти: магнітні поля можуть бути на кілька порядків сильніше сили тяжіння Землі, що змушує частинки рухатися до їх джерела швидше, ніж спливають на поверхню краплі нафти, покриті “милом”.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас