Як українцю отримати візу в США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як українцю отримати візу в США

Казна та Політика
10084
З травня 2014 року, після офіційної заяви Посла США в Україні Джеффрі Пайєтта, українці отримали можливість відкриття туристичної візи типу В1/В2 (короткострокові ділові поїздки і туризм) терміном на 10 років. Раніше віза українцям видавалася на 5 років.
Сьогодні активно ходять чутки про те, що отримати американську візу вкрай складно. Так, дійсно, візовий офіцер Посольства в кожному заявнику бачить потенційного мігранта. Ваше завдання – переконливо довести, що це не так, і що центр ваших життєвих інтересів знаходиться в Україні. І ніяких планів мігрувати в США у вас немає. Навіть форма візової анкети DS 160 називається Анкета на отримання неімміграційної візи.
Порядок дій
Повна інформація про порядок ваших дій для отримання американської візи докладно описана на офіційному сайті посольства США в Україні. Саме посольство розташоване за адресою м. Київ, вул. авіаконструктора Ігоря Сікорського (колишня вул Танкова), 4.
При цьому потрібно підготувати фото 5*5 сантиметрів в паперовому і цифровому вигляді. Далі потрібно зайти на сайт і завантажити бланк квитанції для оплати візового збору в розмірі 160 доларів США. Квитанція дійсна до оплати 3 дні з моменту її отримання (скачування). Оплата здійснюється в гривнях за курсом, що визначається Посольством на момент оплати. Платити можна в будь-якому відділенні, але тільки в Райффайзен Банку Аваль. Через 5 годин після оплати візового збору інформація про оплату буде доступна в базі даних Посольства США і ви зможете внести 18 цифр квитанції (дивіться нижче) в спеціальну форму на сайті Посольства, щоб призначити собі співбесіду.
Заповнення анкети DS 160
Анкета заповнюється англійською мовою. Тільки одне поле анкети потрібно заповнити українською мовою: вписати повністю прізвище, ім’я та по батькові. Далі треба чесно відповісти на всі питання анкети. В останньому блоці запитань вас запитають про те, чи притягувалися ви до кримінальної відповідальності, чи є ви терористом, чи пов’язані ви з торгівлею людьми, відмиванням грошей, чи є у вас інфекційні захворювання. Після заповнення візової анкети DS-160 генерується сторінка підтвердження з буквено-цифровим штрихкодом. Роздрукуйте цю сторінку.
Запис на співбесіду
Щоб записатися на співбесіду, зайдіть сюди і створіть в системі нового користувача, придумайте свій пароль. Зайшовши в систему, ви повинні внести 18 цифр з вашої квитанції про оплату візового збору в спеціальне поле форми. Тільки після цього вам відкриється віконце з доступними датами і часом запису на співбесіду. Вибираєте зручний вам день і час. Краще записуватися на ранній ранок (з 8 до 9 ранку), щоб візові офіцери не були втомленими і краще до вас поставилися під час інтерв’ю). Також тут ви повинні вибрати спосіб доставки вашого паспорта – самостійно в офісі компанії ТММ Express або кур’єрську доставку паспорта вам додому. Далі підтвердження запису на співбесіду перешліть на вашу електронну пошту і роздрукуйте.
Список необхідних документів
Американці абсолютно невибагливі до документів. Все, що знадобиться – заповнена анкета і закордонний паспорт, термін дії якого закінчується не раніше 6 місяців від дати призначеної вам співбесіди. Однак документи з собою в Посольство все-таки взяти доведеться. Навіщо? На питання візового офіцера про ваше місце роботи, офіційні доходи, сімейний статус, дітей і так далі завжди буде документальне підтвердження ваших слів.
Якщо у вас “чистий” паспорт, ви їдете в США на запрошення вашої дівчини, в Україні у вас немає офіційної роботи або у вас низький офіційний дохід – ваші шанси на отримання візи практично дорівнюють нулю. З іншого боку, спробувати отримати візу все одно варто. У будь-якому випадку, все, що ви втратите – 160 доларів сплаченого візового збору. Який вам, звісно ж, Посольство не поверне.
Необхідні документи:
  • Довідка з місця роботи;
  • Довідка про доходи за останні 6 місяців;
  • Довідка про поточний стан вашого банківського рахунку;
Виписка про рух грошових коштів за останні 6 місяців;
  • Приватним підприємцям потрібна копія свідоцтва про реєстрацію ФОП та довідка з податкової про доходи за останні 6 місяців;
  • Копія свідоцтва про шлюб/розлучення;
  • Копія свідоцтва про народження дитини/дітей;
  • Документи, що підтверджують ваше право власності на нерухомість, землю і транспорт;
Копії всіх сторінок попереднього закордонного паспорта/паспортів з візами і відмітками про перетин кордонів (якщо діючий закордонний паспорт у вас не перший);
Якщо у вашого чоловіка/дружини вже є американська віза – обов’язково візьміть копію першої сторінки паспорта чоловіка/дружини та копію сторінки з паспорта з візою.
Всередину американського Посольства категорично не можна брати мобільні телефони, годинники, фітнес-трекери, смарт-годинники, особисті речі. Тому заздалегідь подбайте про те, щоб вас в Посольство супроводжував хтось із близьких, хто догляне за вашими речами і верхнім одягом, поки ви будете перебувати в Посольстві. У Посольстві немає ніяких боксів для зберігання ваших особистих речей!
В день співбесіди
У залі вас спочатку зареєструють і видадуть вам персональний номер. Під цим порядковим номером ви пройдете до вікна і зареєструєте ваш паспорт (вас викличуть і номер з’явиться на цифровому табло). Далі ви здаєте відбитки пальців і уважно дивитеся на екрани в залі. На них з’явиться ваш номер і номер вікна для виклику на співбесіду до візового офіцера.
На співбесіді треба бути максимально чесним
В середньому час від моменту реєстрації вашого паспорта до запрошення на співбесіду займе 1-1,5 години. Все залежить від кількості заявників на візу в цей день. Співбесіда для заявників на туристичну візу В1/В2 відбувається українською/російською мовами. І триває не більше 5 хвилин. Якщо візовий офіцер вам особливо не ставить запитань, проявіть ініціативу і самі розкажіть про мету і маршрут вашого візиту, з ким ви збираєтеся в поїздку, про дітей, про ваші попередні подорожі. Ведіть себе впевнено, на всі поставлені вам запитання відповідайте чесно і конкретно. Без зайвої “води”.
За матеріалами:
Деньги.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас