АМКУ закрив справу проти Київстару про завищення тарифів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АМКУ закрив справу проти Київстару про завищення тарифів

Фондовий ринок
383
Антимонопольний комітет України ухвалив, що встановлені оператором мобільного зв’язку Київстар ціни на вихідні дзвінки на номери абонентів фіксованого зв’язку на рівні 1,50 грн /хв, 1,60 грн /хв і 1,75 грн /хв не завдали значної шкоди окремим особам або суспільству, і закрив цю справу без накладення штрафу.
“Дії Київстар у вигляді встановлення ціни на послугу зі здійснення абонентами власної мережі вихідних дзвінків на номери абонентів фіксованого зв’язку України в розмірах 1,50 грн /хв, 1,60 грн /хв і 1,75 грн /хв не заподіяли значної шкоди окремим особам або суспільству за період їх існування в зв’язку з можливістю для абонентів замовити послуги “30 хвилин на міські номери”, “10 хвилин на міські номери” і “5 хвилин на міські номери”, – цитує Інтерфакс-Україна повідомлення відомства.
Згідно з ним, вартість хвилини на номери абонентів фіксованого зв’язку в цих трьох пакетах становить відповідно 0,33 грн /хв, 0,50 грн /хв і 0,60 грн /хв.
Нагадаємо, в липні 2016 року АМКУ повідомляв, що частка компанії Київстар на ринку послуг зі здійснення абонентами своєї мережі вихідних дзвінків на номери абонентів фіксованого зв’язку України перевищує 35% і компанія не змогла довести, що відчуває на цьому ринку значну конкуренцію.
АМКУ також відзначав, що тарифи на відповідну послугу у інших компаній-операторів значно нижче, ніж тарифи Київстару в 1,5-1,75 грн за хвилину.
У вересні 2016 року Київстар у відповідь на рекомендації АМКУ запропонував клієнтам три нові пакети, які передбачають 30, 10 і 5 хвилин дзвінків на міські номери.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас