В Україні частку зеленої енергетики планують наростити до 11% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні частку зеленої енергетики планують наростити до 11%

Енергетика
572
В Україні зменшення залежності від традиційних енергоресурсів – це завдання, яке влада виконує вже сьогодні, і має чимало досягнень: залучаючи кращий світовий досвід і технології, мета – підвищувати рівень енергоефективності та розвивати «чисту» енергетику, – заявив голова Держенергоефективності Сергій Савчук, передає прес-служба відомства.
Виступаючи на міністерському засіданні в Астані (Казахстан), присвяченому питанню просування нових технологій і інновацій, він нагадав про першочергові цілі України. Зокрема, відповідно до прийнятих національних планів дій з енергоефективності та відновлюваної енергетики до 2020 року мета – досягти 11% «зеленої» енергії в кінцевому енергоспоживанні країни і зменшити використання енергоресурсів на 9% до 2020 року.
Ще одне важливе зобов’язання, яке взяла на себе Україна – зменшити викиди парникових газів. «Україна стала 20 країною, ратифікувала Паризьку хартію», – зазначив Савчук.
Також глава відомства поінформував представників інших країн щодо законодавчих змін і напрацювання в вищезазначених сферах: це і вдосконалена система «зелених» тарифів, зафіксованих до курсу євро, і прийнятий закон про ринок електроенергії, і введений ЕСКО-механізм у бюджетній сфері, і програма «теплих» кредитів, а також інші досягнення.
За матеріалами:
Hubs
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас