Український паспорт значно піднявся у світовому рейтингу впливовості — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Український паспорт значно піднявся у світовому рейтингу впливовості

Казна та Політика
1703
На першому місці розташувалися паспорти Німеччини і Сінгапуру.
З моменту введення безвізового режиму паспорт України посів 30 місце в глобальному рейтингу впливовості. Про це йдеться у підсумках рейтингу Global Passport Power Rank 2017, який склала канадська консалтингова компанія Arton Capital.
Як зазначається, з українським паспортом можна їздити без віз до 119 країн світу. Також на 30 місці розташувалася Гренада. Так, на першому місці в рейтингу зараз перебувають паспорти Німеччини і Сінгапуру, які дають безвізовий в’їзд в 159 країн.
Нагадаємо, станом на січень цього року громадяни України могли їздити без віз до 87 країн світу, і за цим показником український паспорт був на 46 місці.

Довідка Finance.UA

  • 11 червня набула чинності візова лібералізація для громадян України при короткотермінових подорожах українських громадян до країн ЄС і «шенгену».
  • Безвізовий режим стосується всіх держав-членів Європейського союзу, крім Великої Британії й Ірландії, а також країн «шенгенської зони» поза меж ЄС. Цей режим наразі не стосується так званих «заморських володінь» Нідерландів і Франції.
За матеріалами:
Тиждень.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас