США почали регулярні поставки скрапленого газу в Європу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США почали регулярні поставки скрапленого газу в Європу

Енергетика
1106
Сполучені Штати почали регулярні поставки скрапленого газу в Північну Європу, забезпечуючи диверсифікацію постачальників газу і забезпечуючи енергетичну безпеку Європи.
Про це заявив міністр енергетики США Рік Перрі.
У четвер танкери з американським природним скрапленим газом встали під розвантаження в Нідерландах і Польщі. Вперше американський скраплений газ розвантажується на терміналах в Північній і Східній Європі.
“Європа розглядала Сполучені Штати як потенційне ключове джерело енергетичної диверсифікації з метою зниження впливу Росії як головного постачальника енергоресурсів в цей регіон”, – заявив Перрі.
Адміністрація Дональда Трампа поставила збільшення експорту скрапленого газу одним з пріоритетних економічних завдань. Міністр енергетики Перрі схвалив низку ліцензій на експорт газу з терміналів, розташованих на узбережжі Мексиканської затоки.
“Ми очікуємо збільшення поставок скрапленого газу в Європу в міру введення в експлуатацію заводів з його виробництва”, – заявив Рік Перрі.
Американський скраплений газ вже експортується в Іспанію, Португалію, Італію, Туреччину і на Мальту. За словами Перрі, США мають намір стати третьою за обсягами експорту природного газу країною протягом трьох років.
“Ми допоможемо забезпечити енергетичну безпеку наших союзників і партнерів у всьому світі”, – підкреслив міністр.
За матеріалами:
Радіо Свобода
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас