Названо найбільші банки світу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Названо найбільші банки світу

Кредит&Депозит
3721
Промислово-комерційний банк Китаю – входить до “Великої четвірки” найбільших державних банків Китаю. ICBC контролює п’яту частину банківського сектора Китаю. Акції банку належать китайському уряду. В кінці жовтня 2006 р. банк провів первинне розміщення акцій і залучив рекордні $22 млрд (найбільше IPO в світовій історії), розмістивши 48,4 млрд акцій (18% від загального числа). З них 12% на Гонконгській біржі і 6% на Шанхайській.
Мережа Будівельного банку Китаю налічує 14 925 відділень на території материкового Китаю, також 10 відділень за її межами: в Гонконзі, Сінгапурі, Франкфурті, Йоганнесбурзі, Токіо, Сеулі, Сіднеї, Тайбеї, Нью-Йорку і Хошиміні і низка дочірніх банків, таких як CCB Principal Asset Management (послуги управління активами), CCB Financial Leasing (кредитування), CCB Trust (трастовий фонд), CCB Life (страхування), Sino-German Bausparkasse (китайсько-німецький будівельний кооператив), CCB Asia (Азія), CCB London (філія в Великобританії)
Сільськогосподарський банк Китаю – один з найбільших банків в КНР. Штаб-квартира банку розташовується в Пекіні. На території материкового Китаю банк має понад 23 600 відділень і 19 700 операційних офісів, ще 8 відділень і 2 представництва знаходяться поза материкового Китаю.
Банк Китаю є комерційним банком, входить в п’ятірку найбільших державних банків країни і за активами займає друге місце після Комерційного банку Китаю. Також банк входить до двадцятки найбільших банків світу. Має понад 13 тис. відділень в Китаї і 550 представництв в 25 інших країнах.
HSBC Holdings – один з найбільших фінансових конгломератів у світі. Діяльність HSBC ведеться в п’яти регіонах: Європа, Азія, Близький Схід і Північна Африка (MENA), Північна Америка і Південна Америка (всього 6100 офісів в 72 країнах і територіях світу). Банк здійснює всі напрямки банківської діяльності, включаючи управління активами, розрахункові операції, проектне фінансування, емісія банкнот та ін.
JPMorgan Chase – американський банк, найбільший за розміром активів. Історично це фінансовий конгломерат, що утворився в результаті злиття кількох великих банків США. Роздрібні банківські послуги конгломерат надає тільки в США. У країнах Європи, Близького Сходу і Африки здійснює свою діяльність через комерційний банк J.P. Morgan Bank International ltd зі штаб-квартирою в Лондоні.
BNP Paribas – фінансовий конгломерат, європейський лідер на світовому ринку банківських і фінансових послуг та один з шести найсильніших банків в світі, за даними агентства Standard & Poor’s.
Mitsubishi UFJ Financial Group, Inc – японська банківська і фінансова холдингова компанія, розташована в районі Тійода (Токіо). Маючи в своєму розпорядженні активи на суму близько $2,5 трлн, є однією з ключових компаній Mitsubishi Group.
Bank of America – американський фінансовий конгломерат, який надає широкий спектр фінансових послуг приватним та юридичним особам, найбільша банківська холдингова компанія в США за числом активів. Компанія веде діяльність у всіх 50 штатах, а також в 35 інших країнах, у неї 4700 відділень, 213 тис. співробітників і 16 тис. банкоматів. Вона зареєстрована в штаті Делавер під назвою Bank of America Corporation.
Credit Agricole – найбільший банк і одна з найбільших компаній Франції. Розгалужена філіальна мережа і величина активів дозволяють вважати банківську групу найбільшою у Франції і однією з найбільших у світі. Сьогодні Crédit Agricole є однією з найбільших фінансових організацій світу. Компанія будується на 3 рівнях: місцеві банки, регіональні банки та дочірні підприємства. Credit Agricole SA перебуває у власності місцевих банків, а сам контролює в них 25% капіталу без права голосу. Дана складна структура дозволяє отримувати знижки на фондовій біржі у Франції. Однак така складна структура власників ускладнює управління організацією. Незважаючи на експансіоністську орієнтацію останніх десятиліть Credit Agricole практично не представлений в Великобританії і США.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас