Airbus прогнозує подвоєння світового парку літаків в найближчі 20 років — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Airbus прогнозує подвоєння світового парку літаків в найближчі 20 років

Технології&Авто
203
Європейський авіаконцерн Airbus оновив свій прогноз розвитку світової індустрії повітряних перевезень до 2036 р.
За оцінками Airbus, в найближчі 20 років авіакомпаніям знадобиться 34,170 тис. нових пасажирських літаків місткістю від 100 крісел і 730 вантажних загальною каталожною вартістю $5,3 трлн. В результаті до 2036 р. світовий парк повітряних суден подвоїться майже до 40 тис. одиниць.
“У найближчі 20 років 41% всіх поставлених літаків припаде на країни Азіатсько-Тихоокеанського регіону, 20% – на країни Європи і 16% – на Північну Америку. Очікується, що середній клас практично подвоїться до 5 млрд людей, що зробить польоти літаками доступними ширшому колу мандрівників, особливо в країнах, що розвиваються”, – йдеться в повідомленні Airbus.
Свій прогноз компанія будує на очікуваннях зростання пасажирських авіаперевезень в світі, які “будуть рости в середньому на 4,4% на рік”. “Головними драйверами зростання авіаперевезень стануть збільшення кількості часто літаючих пасажирів, зростання добробуту населення в країнах, що розвиваються, розвиток туризму, лібералізація промисловості, мінливі бізнес-моделі авіакомпаній. Пасажирські перевезення в Китаї, Індії, інших країн Азії, Латинській Америці будуть рости найшвидшими темпами ( 5,8% в рік), перевищуючи практично в два рази даний показник в країнах Західної Європи і Північної Америки (3,2%)”, – зазначає Airbus.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас