Біткоїн коштує майже $3000. Виробники відеокарт на цьому непогано заробили — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Біткоїн коштує майже $3000. Виробники відеокарт на цьому непогано заробили

Фінтех і Картки
3983
«Під час золотої лихоманки найкраще продавати лопату» — прописна істина, яка з’явилася більше ніж 150 років тому, сьогодні як ніколи актуальна. На тлі буму навколо криптовалют виробники відеокарт добре заробляють. Бачить це і ринок, про що розповідає Bloomberg.
Ще кілька років тому для майнінгу криптовалюти було достатньо звичайного комп’ютера, але сьогодні складеного за $500 буде замало. Майнеру необхідно потужне залізо, щоб «добувати» криптовалюту. Це спровокувало попит на дорогі відеокарти. Зокрема, як розповідає Bloomberg, пристрій The Antminer S9 здатний майнити до 0,29 біткоїнів за місяць: при поточній вартості валюти залізо відіб’є свою вартість за 3-4 місяці.
Біткоїн коштує майже $3000. Виробники відеокарт на цьому непогано заробили
Попит на подібні пристрої на майданчиках, на зразок Amazon, величезний: майнери зазвичай купують не одну відеокарту, а кілька, створюючи цілі ферми. І це з урахуванням того, що один такий пристрій зазвичай коштує від $2500 до $3800. Виграють від цього ті, хто таке залізо створює.
Як відзначає видання, за останні кілька місяців вартість акцій виробників заліза почала різко зростати. Зокрема, йдеться про Nvidia Corp, AMD, Intel і Micron Technology Inc – продукція кожної з компаній необхідна для складання потужного заліза для майнінгу криптовалюти.
Повальне захоплення криптовалютами і бум на ринку спровокував зростання акцій цих компаній:
  • Nvidia – зростання акцій на 45% з початку року. Триразове зростання за останній рік.
  • AMD – зростання акцій на 27% за останній місяць. Триразове зростання за останній рік.
  • Intel – зростання акцій на 17% за останній рік.
  • Micron Technology – зростання акцій на 50% з початку року. Дворазове зростання за останній рік.
Тенденцію підтвердили представники компанії AMD. Зокрема, останні розробки користуються великим попитом не тільки серед геймерів, але і серед користувачів, які займаються майнінгом криптовалют.
За матеріалами:
Ain.Ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас