Скасування держрегулювання цін спростить процедуру їх зміни - Держспоживслужба — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Скасування держрегулювання цін спростить процедуру їх зміни - Держспоживслужба

Казна та Політика
159
Уряд ухвалив рішення остаточно скасувати регулювання цін на товари і послуги у сфері виробництва та реалізації продовольчих товарів.
Про це повідомили в Державній службі України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.
“Мінекономрозвитку зобов’язано було за результатами моніторингу надати уряду інформацію про результати реалізації пілотного проекту та пропозиції щодо удосконалення державного регулювання цін на товари і послуги у сфері виробництва та реалізації продовольчих товарів. За твердженням Мінекономрозвитку, результат моніторингу запровадження пілотного проекту довів, що призупинення державного цінового регулювання істотно не вплинуло на динаміку цін на споживчому ринку, тому пілотний проект є успішним”, – зазначається в повідомленні.
Як зазначено в коментарі, головна мета дерегулювання – зниження адміністративного тиску на бізнес, усунення надмірного втручання держави в економічні процеси, розвиток конкуренції та дебюрократизація (дерегуляція) у сфері ціноутворення. Передбачається, що рішення уряду спростить процедуру зміни цін залежно від цінових коливань ринку, що дозволить виробникам швидше реагувати на зміни кон’юктури.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас