Число електромобілів в світі перевищило 2 млн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Число електромобілів в світі перевищило 2 млн

Технології&Авто
631
Число електричних автомобілів по всьому світу перевалило за 2 млн, подвоївшись за півроку. Найбільше електрокарів у Китаї – 32% від світового парку електромобілів.
Позначка в мільйон електромобілів була досягнута не так давно. Ми писали про те, що за даними порталу EV volumes, мільйонний рубіж число електромобілів досягло в середині минулого року. Тоді лідером по закупках також був Китай, а найпопулярнішою маркою – Tesla Model S. Тепер Міжнародне енергетичне агентство оцінило кількість електрокарів за підсумками 2016 року в 2 мільйони. Таким чином, вона подвоїлася всього за півроку.
Враховувалися повноцінні електромобілі і гібриди, що підключаються. При цьому, 2 млн – це як і раніше дуже маленьке число щодо бензинових і дизельних автомобілів. Електрокари займають лише 0,2% всього автомобільного парку планети. Але вражають, насамперед, темпи зростання цього показника – вони б’ють всі рекорди. Очікувалося, що до 2020 року електромобілів стане 20 млн – в 10 разів більше, ніж за підсумками минулого року. Однак, якщо збережуться нинішні темпи, 20 млн електрокарів ми зможемо побачити вже в 2019 році або навіть до кінця наступного року.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас