В Україні заборонили виселяти орендарів житла після закінчення договору - юрист — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні заборонили виселяти орендарів житла після закінчення договору - юрист

Нерухомість
2855
Орендарів нерухомості – компанії або людей – не мають права безпардонно виставляти на вулицю після закінчення договорів, заселяючи нових мешканців. Відповідний висновок зробив Верховний суд, розглядаючи справу №3-122гс17.
“Підкреслюється, що переважне право на оренду має той орендар, який досі знімав нерухомість, справно платив за неї і виконував всі умови угоди з власником. Йому може бути відмовлено в продовженні договору оренди лише в разі, якщо житло потрібне для особистих цілей його господареві, або якщо наймач не повідомив власнику, що збирається скористатися своїм пріоритетним правом продовжувати займати приміщення. Звісно, повідомив в тій формі, яка описана в договорі оренди. Це стосується як здачі комунальної або державної нерухомості, так знімання житла людьми”, – пояснив старший партнер адвокатської компанії “Кравець і партнери” Ростислав Кравець.
Водночас чинне законодавство не забороняє власнику нерухомості підвищувати вартість оренди в порядку, вказаному в договорі оренди, визнав юрист, що може послужити елементом тиску на орендаря житла.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас