Поїздка в Прагу по безвізу обійдеться українцям менш ніж у півзарплати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Поїздка в Прагу по безвізу обійдеться українцям менш ніж у півзарплати

Особисті фінанси
6285
Українці отримали майже чотири мільйони біометричних паспортів. Зараз в центрах видачі довгі черги. Безвізовий режим з країнами Шенгенської зони запрацює вже через два дні, але українці сумніваються, чи вистачить їм грошей на подорожі, наприклад, в Прагу.
Найдешевше дістатися до Праги – зі Львова. Якщо подбати про подорож за три місяці, то квиток в один кінець можна купити за 500 гривень. Але дешево не означає легко – долати відстань в 900 кілометрів доведеться на автобусі, а на кордоні з Польщею митники можуть перевіряти три години і більше. У чеському містечку Богумін потрібно пересісти на електричку.
Прага популярна серед туристів, тому вибір житла великий. Але дешеві варіанти варто бронювати заздалегідь. Хостели стартують від 300 гривень, готелі вдвічі дорожчі.
Чашка кави в кіоску обійдеться в 33 грн, маленька вода – в 22, вулична піца – 55 грн.
В цілому дорога зі Львова до Чехії і обійшлася в тисячу гривень з людини. Скромний готель – 500 гривень за ніч. Їжа, міський транспорт і сувеніри витягли ще тисячу. Всього за півтори доби в Празі заплатили 2500 грн – навіть менше половини середньої зарплати українця.
Нагадаємо, на даний момент середня зарплата в країні перевищує 6 тисяч гривень – це вдвічі більше мінімальної зарплати.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас