Світовий банк допоможе Україні в розробці нової стратегії розвитку аеропортів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Світовий банк допоможе Україні в розробці нової стратегії розвитку аеропортів

Казна та Політика
135
Адміністрація морських портів України (АМПУ) спільно з експертами Світового банку почала роботу над актуалізацією стратегії розвитку морських портів до 2038 року. Про це повідомляє прес-служба АМПУ.
Як повідомляється, делегація СБ вже почала спільну роботу з профільними міністерствами та підприємствами, а також відвідала деякі порти України для вивчення ситуації на місцях.
Стратегія передбачає зміну моделі управління портами, зокрема, застосування принципів моделі landlord, закріплення спеціалізації портів; впровадження нових механізмів залучення інвестицій в портову галузь.
Крім того, будуть переглянуті плани розвитку інфраструктури кожного порту (днопоглиблення, модернізація залізниць, причалів) на основі аналізу поточних і потенційних вантажопотоків з урахуванням нових аспектів політики розрахунку портових зборів.
В АМПУ підкреслили, що технічна допомога Світового банку є донорським проектом. Перші напрацювання зі стратегії планується представити через два місяці.
Оновлена Стратегія розвитку морських портів до 2038 року в рамках середньострокової перспективи буде корелюватися з Національною транспортною стратегіэю України до 2030 року.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас