Клімкін висловився щодо введення візового режиму з РФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Клімкін висловився щодо введення візового режиму з РФ

Казна та Політика
772
Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявляє, що відомство в разі прийняття рішення про введення візового режиму з РФ готове його реалізувати.
“Я вважаю, що навіть введення візового режиму в контексті контролю того, хто прибуває з РФ, нам мало. Ми повинні ввести для цього біометричні паспорти, але потім ще і контроль тих, хто приїжджає”, – сказав він.
За словами міністра, на сьогоднішній день майже 3 млн українців перебувають на території РФ. “І одночасно повинні зрозуміти, а що ж з нашими громадянами, які перебувають на території тимчасово окупованого Криму? Що Росія зробить в тому сенсі, щоб обмежити ці контакти?”, – сказав Клімкін. Він додав, що не проти введення візового режиму з Росією, але потрібен чіткий підхід і бачення того, що буде далі.
“Моя відповідь: однозначно так. Але це питання, яке потрібно вирішувати і в часі, і з точки зору цих процедур, на основі чіткого підходу і розуміння, яким чином Росія буде намагатися це перебити, і наших громадян втягувати в обов’язкове російське громадянство. Цьому потрібно однозначно запобігти”, – підкреслив міністр. “Що стосується процедур, МЗС все як потрібно зробить. Готуємося, у нас є відповідний досвід, тому за МЗС в цьому плані не турбуйтеся”, – резюмував він.
За матеріалами:
112
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас