Верховна Рада прийняла закон про Фонд енергоефективності — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Верховна Рада прийняла закон про Фонд енергоефективності

Казна та Політика
630
Верховна Рада України прийняла в другому читанні і в цілому проект закону № 5598 від 26 грудня 2016 року “Про Фонд енергоефективності”.
Відповідне рішення на пленарному засіданні в четвер підтримали 278 народних депутатів.
Як зазначив глава підкомітету з питань енергозбереження та енергоефективності парламентського комітету з ПЕК Олексій Рябчин, від депутатів надійшло 315 пропозицій до тексту проекту закону, прийнятому в першому читанні, з яких враховано – 228, відхилено – 87.
“Цей законопроект дасть нам можливість залучити EUR120 млн – а це понад 3 млрд грн – безповоротної допомоги від Європейської комісії та уряду Німеччини. Це також додаткове джерело для наповнення бюджету, тому що Фонд буде працювати “по-білому”, і підрядники, задіяні в роботах з термомодернізації житла, платитимуть податки в бюджет. Це поштовх для розвитку малого і середнього бізнесу, нові робочі місця, розширення можливостей для створення і фінансування діяльності ОСББ, зменшення енергоспоживання в країні, і найголовніше – зменшення сум у платіжках українців за комунальні послуги”, – прокоментував О.Рябчин.
Водночас міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко наголосив, що прийняття даного закону дозволить підтримати впровадження енергоефективності в багатоповерховому житловому секторі країни і дасть можливість українським домогосподарствам, при реалізації заходів з термомодернізації, економити до 50% споживання енергоресурсів.

Довідка Finance.UA

  • ВР прийняла в першому читанні проект закону “Про Фонд енергоефективності” 21 березня 2017 року.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас