Корейські вчені в 50 разів здешевили процес друку людської шкіри — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Корейські вчені в 50 разів здешевили процес друку людської шкіри

Технології&Авто
554
Південнокорейські вчені Пхоханського університету науки і техніки розробили ефективний і недорогий метод 3D-друку людської шкіри. Гібридна технологія об’єднує метод екструзії і струменевого друку.
Тривимірний друк шкіри вважається майбутнім відновлювальної хірургії. Незважаючи на досягнення в галузі пересадки шкіри, можливість створювати і імплантувати повністю нові тканини полегшить роботу лікарів і позбавить пацієнтів від зайвих болісних процедур.
Корейські вчені, які розробили раніше технологію 3D-друку кісткових тканин, пояснили принцип створення гібридного принтера, що використовує одночасно два різні методи друку для створення коллагенового матеріалу з полікапролактоновою (PCL) мембраною. PCL – біорозкладний поліестер, який перешкоджає склеюванню колагену під час дозрівання тканин.
На думку провідного автора статті, професора Дон Ву Чо, розроблений метод вигідно відрізняється від сучасних аналогів, заснованих на багатоетапній обробці полідиметилсилоксана і клітинних культур при створенні різних функціональних зразків людської шкіри. «У цьому відношенні наша технологія 3D-друку може відкрити нову еру вдосконалених зразків шкіри», – говорить він.
Вчені вже надрукували зразок шкіри, здатний дозрівати без використання клітинних культур. Через 14 днів шкіра змогла продемонструвати вражаючі біологічні характеристики, зокрема, стабільну, еластичну дерму і роздільні шари епідермісу.
«Важливим є те, що наш метод приблизно в 50 разів дешевший, ніж альтернативні, і вимагає в 10 разів менше сировини», – заявив на закінчення професор Чо.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас