Заступник голови комітету Ради з ЖКГ заявила, що грошей у бюджеті на субсидії недостатньо — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Заступник голови комітету Ради з ЖКГ заявила, що грошей у бюджеті на субсидії недостатньо

Казна та Політика
384
На покриття всіх потреб в субсидіях для населення для оплати житлово-комунальних послуг, в бюджеті на 2017 рік необхідно було закладати не 47 млрд. грн., а близько 100 млрд. грн. Про це заявила журналістам заступник голови комітету Верховної Ради з питань житлово-комунального господарства Альона Бабак.
За її словами, на сьогоднішній день комунальна галузь перебуває в передкатастрофічному стані через борги держави по субсидіях, а також неправильно розрахований обсяг цих субсидій на рік.
“Проблема з субсидіями пов’язана в першу чергу з тим, що були відпущені ціни на газ. Темпи зростання цих цін випереджають в рази доходи людей. Якщо доходи росли на 30%, то вартість комунальних послуг зросла вдвічі. Тому бюджет спочатку розраховувався на нереалістичну ситуацію з доходами домогосподарств”, – підкреслила народний депутат.
“У нашому комітеті розглядалися розрахунки Інституту демографії та соціальних досліджень і вони показували, що з урахуванням тенденцій інфляції, на весь комплекс послуг – вода, тепло, газ, електрика, квартплата – ми виходимо на цифру 100 млрд. грн., а не 77 млрд. грн., про які сьогодні говорять експерти, і точно не на 47 млрд. грн., які закладені в бюджеті”, – зазначила А.Бабак.
За її словами, підтягуючи ціну газу до європейського рівня, уряд привів ситуацію до зубожіння населення і нестачі грошей на субсидії.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас