«Укрнафта» продала 26 свердловин — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

«Укрнафта» продала 26 свердловин

Енергетика
841
В 2015-2016 рр. ПАТ «Укрнафта» продала 26 свердловин за 43,7 млн грн. Про це йдеться у відповіді компанії на запит народного депутата Вікторії Войцицької. Документ нардеп опублікувала на своїй сторінці в соцмережі Facebook.
Згідно з документом, «Укрнафтою» було укладено один договір купівлі-продажу свердловин, на виконання якого у власність покупця були передані 26 свердловин, з яких 12 ліквідовані з геологічних причин через високу обводненість або з технічних причин.
«Ще 13 свердловин були законсервовані, діяли або очікували ліквідації через високу обводненість. Одна нагнітальна свердловина з недіючого фонду, що виконала своє призначення, також очікувала ліквідації», – йдеться у відповіді ПАТ.
У компанії пояснили продаж свердловин «обмеженим капіталом», який вона повинна зосередити на фінансування обов’язкового технічного обслуговування і заміну основних виробничих систем.
«Для повторної активації та експлуатації цих свердловин потрібні значні кошти. Крім того, в більшості випадків відновлення роботи цих свердловин є ризиковим проектом», – відзначили в «Укрнафті».
За матеріалами:
oilnews
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас