Обсяги сховищ електроенергії в США зросли на 600% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Обсяги сховищ електроенергії в США зросли на 600%

Енергетика
933
Промислові та домашні системи зберігання електроенергії необхідні для розвитку відновлюваної енергетики та для зняття навантаження з мережі. Однак до початку 2017 року темпи введення подібних систем до ладу були занадто низькими.
Цього року, завдяки відкриттю відразу декількох великих проектів, в США буквально за кілька місяців з’явилося сховищ на 234 МВт•год, збільшившись в 7 разів.
Дані засновані на дослідженні GTM Research за перший квартал 2017 року. Однак за словами директора департаменту зберігання енергії GTM Research Рави Манхані, це пов’язано з введенням в експлуатацію, по суті, одного об’єкта. «Велика частина зростання зберігання пов’язана з переходом з короткострокових до довгострокових проектів, зокрема, зі спробами компенсувати втрату потужностей через витік газу в сховище Aliso Canyon, – каже Манхані. – У США не так багато проектів потужністю більше 10 МВт•год, які готові відкритися в цьому році».
Aliso Canyon, про який говорить Манхані, включає в себе станцію зберігання електроенергії Powerpack об’ємом 80 МВт•год, яку побудувала Tesla (реально з них введено поки 60 МВт•год). Крім цього Tesla має ще невелику станцію на Гаваях на 52 КВт•год. Незважаючи на затримку запуску виробництва домашнього акумулятора Powerwall 2 (обсяг – 14 кВт•год), Ілон Маск впевнений, що в третьому і четвертому кварталах зростання промислових і домашніх сховищ енергії буде «драматичним».
За матеріалами:
hitech-news.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас