40% валютних надходжень Україні приносить аграрний сектор - Гройсман — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

40% валютних надходжень Україні приносить аграрний сектор - Гройсман

Аграрний ринок
413
Аграрний сектор приносить економіці України 40% валютних надходжень та дає роботу кожному шостому працівнику.
Про це заявив Прем’єр-міністр Володимир Гройсман на відкритті Міжнародної агропромислової виставки «Агро-2017».
“Сьогодні можливо сказати, що наш аграрний сектор — це 40% валютного виторгу, що приходить у країну, кожен шостий працюючий сьогодні працює в аграрному секторі”, – сказав глава уряду.
Крім того, він нагадав, що 70% земель в Україні є сільськогосподарськими, і це становить колосальний потенціал для економіки.
Прем’єр-міністр зазначив, що нині починає діяти низка державних програм з підтримки аграрної галузі, аби відійти від експорту сировини до вироблення національного продукту.
“Я думаю, часи, коли ми посіяли, зібрали, вивезли в аеропорти наше зерно, сировину в інші країни, мають залишитися в минулому. Наш пріоритет сьогодні полягає в тому, щоб на кожному аграрному підприємстві робили переробку національного продукту, створювали достатньо конкурентний продукт”, – підкреслив Гройсман.
Водночас від пообіцяв, що у 2018 році для підтримки українських аграріїв з Державного бюджету планується виділити 6,5 млрд гривень, із яких 1 млрд гривень піде виробникам сільськогосподарської техніки (тоді як цього року для них передбачено 550 млн гривень).
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас