Долар США дорожчає відносно євро та ієни — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Долар США дорожчає відносно євро та ієни

Валюта
934
Долар США зміцнюється відносно євро та ієни на торгах в середу після істотного ослаблення за підсумками попередньої сесії.
Пара євро/долар торгується на рівні $1,1265 у порівнянні з $1,1277 на закриття ринку у вівторок. Курс долара до ієни збільшився до 109,45 ієни проти 108,41 ієни напередодні.
Долар втратив 0,2% відносно євро і 0,9% до ієни за підсумками торгів 6 червня в очікуванні важливих для фінансових ринків подій, намічених на цей тиждень.
Увага трейдерів спрямована, зокрема, на засідання Європейського центрального банку (ЄЦБ), підсумки якого будуть оприлюднені в четвер о 14:45 МСК. Після засідання голова ЄЦБ Маріо Драгі проведе традиційну прес-конференцію.
Інвестори розраховують отримати від ЄЦБ сигнали про те, як швидко він планує згортати стимулюючу політику в майбутньому, пише газета The Wall Street Journal. Деякі експерти вважають, що тон заяви ЄЦБ за підсумками засідання і висловлювань М.Драгі стане не таким “голубиним” – це буде вказувати на визнання Центробанком посилення економіки єврозони і ослаблення політичних ризиків.
Чергове засідання Федеральної резервної системи (ФРС) відбудеться на наступному тижні, і консенсус-прогноз експертів передбачає підйом базової ставки американським ЦБ на 25 базисних пунктів на цьому засіданні – до 1-1,25%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас