€525 на допомогу бідним: ЄС виплачуватиме допомогу біднякам в Гельсінкі та Барселоні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

€525 на допомогу бідним: ЄС виплачуватиме допомогу біднякам в Гельсінкі та Барселоні

Світ
1114
Євросоюз щомісяця протягом двох років буде виплачувати допомогу від €400 до €525 жителям бідних районів у Гельсінкі, Утрехті та Барселоні. Учасникам експериментів також допоможуть з пошуком роботи та соціальною інтеграцією, але ніяких формальних вимог до них пред’являти не будуть. Гроші на проект виділяють з бюджету ЄС.
Для участі в програмі B-Mincome організатори відберуть 1000 домогосподарств з низькими доходами в кожному з трьох міст. Першими учасниками експерименту, організованого Євросоюзом, стануть Гельсінкі (Фінляндія), Утрехт (Нідерланди) і район Бесос в Барселоні (Іспанія).
Кожне домогосподарство буде щомісяця отримувати від €400 до €525 протягом двох років. За даними The Independent, на реалізацію програми в кожному місті виділять €13 млн.
Сім’ї будуть відібрані випадковим чином, але потрапити в програму зможуть тільки незаможні. Одночасно з виплатами європейці отримають допомогу в пошуку навчання, стабільної роботи і житла. Крім того, учасників програми B-Mincome поділять на чотири групи, кожна з яких буде отримувати окремі бонуси. Таким чином організатори хочуть зрозуміти, які заходи краще стимулюють зайнятість і підвищують добробут.
При описі нового проекту ЄС не використовує термін базовий основний дохід (БОД), називаючи систему «універсальною економічною підтримкою». Втім сутність від цього анітрохи не змінюється. За словами керівника проекту Рафаеля Барбато, за допомогою B-Mincome організатори сподіваються радикально змінити підхід до боротьби з бідністю. За підсумками експерименту експерти складуть порівняльний аналіз, який дозволить покращити існуючу в Євросоюзі систему соцгарантій.
За останній рік кількість прихильників базового доходу у Європі зросла на 4%, показало опитування берлінського центру Dalia Research. На підтримку введення БОД висловилися 68% респондентів, причому найбільше прихильників концепції проживає в Італії, Великобританії, Іспанії та Німеччині.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас