Депутати дали "зелене світло" законопроектам щодо медичної реформи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Депутати дали "зелене світло" законопроектам щодо медичної реформи

Казна та Політика
1076
Верховна Рада включила до порядку денного сесії проекти законів, що стосуються медичної реформи.
Зокрема, за законопроекти про фінансові гарантії надання медичних послуг і лікарських засобів №6327 (поданий Кабміном) і 6327-1 (альтернативний) проголосувало 247 народних депутатів. І за зміни до Бюджетного кодексу України (зміна підходів до фінансування медустанов) №6329 (поданий Кабміном) і 6329-1 (альтернативний) проголосувало 247 народних депутатів.
Зазначимо, що два законопроекти №6327 і 6329 були допрацьовані на Національній раді реформ, в якому взяли участь президент України Петро Порошенко, в. о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун, голова профільного комітету Ольга Богомолець. Паралельно з ними будуть розглядатися два альтернативні законопроекти №6327 -1 і 6329 -1 авторства Олега Мусія, заступника голови комітету з питань охорони здоров’я.
Після внесення законопроектів до порядку денного їх має розглянути низка депутатських комітетів (в першу чергу бюджетний комітет і комітет з питань охорони здоров’я). Тільки після цього вони будуть внесені на голосування у ВР.
Голова Верховної Ради України Андрій Парубій висловив сподівання, що ці законопроекти будуть прийняті вже на поточному тижні. “Я прихильник того, щоб буквально в середу розглянути ці законопроекти — Ред.) і на цьому тижні їх поставити вже на голосування”, — сказав він у вівторок.

Довідка Finance.UA

  • Раніше міністр охорони здоров’я У. Супрун висловила сподівання, що український парламент 6 червня внесе до порядку денного законопроекти, які стосуються медичної реформи, а 8 червня ухвалить їх у першому читанні.
  • Очікується, що за основу і в цілому медичні закони приймуть до 22 червня.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас