Російський "Газпром" заперечує скасування правила "бери або плати" Стокгольмським арбітражем — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Російський "Газпром" заперечує скасування правила "бери або плати" Стокгольмським арбітражем

Енергетика
1332
Російський монополіст “Газпром” заявляє, що Стокгольмський арбітраж не скасовував правило take or pay ( “бери або плати”) в контракті з Національним нафтогазовим холдингом “Нафтогаз України”.
Про це на прес-конференції в Москві сказав заступник голови правління російського газового монополіста “Газпром” Олександр Медведєв.
“Одного питання тільки торкнулися, що ось, арбітражне рішення скасував take or pay. Це не так, не скасувало воно take or pay. Я не буду вам розповідати, що там насправді, але скасування take or pay немає”, – сказав Медведєв.
Він заявив, що баланс за рішенням Стокгольмського арбітражу для “Газпрому” позитивний, навіть на попередньому етапі. “Обсяг цього балансу буде визначено за підсумками остаточного рішення арбітражу”, – сказав Медведєв.

Довідка Finance.UA:

  • Український Національний нафтогазовий холдинг “Нафтогаз України” почав судові розгляди з російським “Газпромом” стосовно двох контрактів: щодо транзиту російського газу в ЄС через територію України і купівлі-продажу Україною російського газу.
  • 1 червня Стокгольмський арбітраж прийняв рішення на користь “Нафтогазу”, переглянувши ціни за укладеним в 2009 році контрактом на закупівлю газу у російського монополіста з урахуванням ринкових умов.
  • Крім того, Стокгольмський суд скасував вимогу “Газпрому”, згідно з якою Україна мала щороку закуповувати 52 мільярди кубометрів газу, або оплачувати його вартість, при цьому не вибираючи весь обсяг (принцип “бери або плати”).
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас