Кіберполіція пояснила, як реагуватиме на незаблоковані російські соцмережі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кіберполіція пояснила, як реагуватиме на незаблоковані російські соцмережі

Казна та Політика
1345
Раніше департамент Кіберполіції запропонував користувачам скаржитися на провайдерів, які не блокують доступ до російських соцмереж.
Після цього журналісти звернулися до Кіберполіції з проханням роз’яснити, як в департаменті планують реагувати на скарги користувачів, які викривають провайдерів.
У Кіберполіції повідомили, що «нацполіцією, в особі Департаменту [кіберполіції], в межах визначених повноважень вживаються заходи з метою сприяння виконанню вищезгаданого указу».
«Заходи» – в даному випадку – сприяння в перевірках телеком-регулятору НКРЗ. Комісія може проводити позапланові перевірки провайдерів на основі скарги на них з боку фізосіб. Цю процедуру регулює стаття 3, пункт 4 закону «Про тимчасові особливості здійснення заходів державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності».
«Департамент, в разі наявності правових підстав, може брати участь у проведенні вищезазначених перевірок», – коментують в Кіберполіції. Крім цього, департамент постійно веде «роз’яснювальні роботи» щодо виконання указу президента.
На сайті департаменту з’явилася новина з описом способів блокування російських соцмереж для провайдерів. У Кіберполіції пропонують блокувати доступ трьома шляхами:
  • За IP;
  • За DNS;
  • За посиланнями.
«У кожному конкретному випадку виявлення порушення указу [президента №133 / 2017] департамент буде вживати заходів, спрямованих на документування фактів порушення законодавства та подальшого притягнення винних до відповідальності», – підсумували в Кіберполіції.
За матеріалами:
Ain.Ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас