МВФ та Світовий банк підтримали законопроект щодо реформування пенсійної системи України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ та Світовий банк підтримали законопроект щодо реформування пенсійної системи України

Казна та Політика
1123
Міжнародний валютний фонд та Світовий банк висловили підтримку урядовому законопроекту щодо реформування пенсійної системи, що був розроблений Міністерством соціальної політики України за дорученням прем’єр-міністра Володимира Гройсмана.
Як повідомляє Міністерство соціальної політики України, крапку в переговорному процесі поставив прем’єр-міністр України, який безпосередньо брав участь в переговорах з головою місії МВФ Роном Ван Роденом.
«Результатом переговорів стало затвердження збалансованого, комплексного документу, що базується на кращому світовому досвіді та дає відповіді на ті виклики і проблеми, які гостро стоять сьогодні перед українською державою та суспільством», – сказано у повідомленні.
Мінсоцполітики також висловило подяку професіоналам з МВФ та Світового банку за допомогу у роботі над зазначеним законопроектом. У листі МВФ, оприлюдненому на Урядовому порталі, зокрема, зазначається, що «за підсумками наших на цьому тижні подальших обговорень ми висловлюємо свою підтримку законопроекту у його поточній формі.
Наразі буде важливо отримати парламентську підтримку цьому законопроекту, зберігши в ньому всі засадничі елементи реформи, щодо яких ми досягли порозуміння». Своєю чергою у листі директор Світового банку у справах Білорусі, Молдови та України Сату Кахконен зазначила, що «проект закону являє собою значне зусилля для всебічного реформування української пенсійної системи, щоб повернути систему на сталий фіскальний шлях, забезпечити соціальну справедливість, а також зміцнити стимули для участі у ній».
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас