Медикам пообіцяли зарплати до 23 тис. грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Медикам пообіцяли зарплати до 23 тис. грн

Особисті фінанси
6520
Заступник голови фракції “Блоку Петра Порошенко”, член Комітету Верховної Ради з питань охорони здоров’я Сергій Березенко повідомив, що після проведення реформи фінансування системи охорони здоров’я медичні працівники отримуватимуть від 10 до 23 тис. грн заробітної плати.
Про це він сказав на брифінгу за результатами засідання Національної ради реформ.
“Ми змінюємо принцип фінансування від ліжко-місць та обігріву стін – на фінансування медичної послуги, і вводимо принцип “гроші йдуть за пацієнтом”, – зазначив депутат.
Запропонована реформа, додав він, дозволить працівникам сфери медицини отримувати “мінімум від 10 тис. гривень до іноді більше ніж 23 тис. гривень заробітної плати або доходу на місяць”.
Крім того, зазначив Березенко, вводиться можливість для лікаря стати суб’єктом підприємницької діяльності.
“Відповідно, він отримує найнижчу ставку податку. Так званий єдиний податок. І в державі з’явиться ринок медичних послуг і конкуренція”, – сказав він.
Саме це, за словами депутата, забезпечить збільшення якісно наданих медичних послуг, адже “в цьому випадку лікарі самі будуть шукати свого пацієнта”.
“Згідно з розрахунками МОЗ, після прийняття запропонованої реформи фінансування медицини з державного бюджету на одну особу становитиме близько 110 доларів на пацієнта – це вже з самого початку реформи. І протягом 5 років цю цифру планується подвоїти – до 220 доларів”, – сказав Березенко.
Він навів приклад, що в Грузії сьогодні аналогічні витрати становлять лише 70 доларів.
Серед іншого, Березенко зазначив, що врахована була необхідність запустити систему надання електронних послуг “E-Health”.
Крім того, додав депутат, необхідно зберегти пільги для соціально незахищених верств населення та врахувати захист учасників АТО, які безкоштовно отримуватимуть всі необхідні медпослуги.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас