Drone.ua залучив інвестиції і запустив спільне підприємство вартістю $4,7 млн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Drone.ua залучив інвестиції і запустив спільне підприємство вартістю $4,7 млн

Технології&Авто
655
Українська компанія Drone.ua оголосила про залучення інвестицій від декількох приватних інвесторів з Великобританії, Польщі та Молдови. Інтереси інвесторів в Україні представляє компанія «Студія Аграрних Систем».
Розмір інвестицій або умови угоди не розкриваються. Кошти залучалися під створення спільного підприємства під назвою DroneUA Agroservice. Учасники угоди оцінюють її в $4,7 млн. При оцінці підприємства до уваги бралися показники існуючого земельного банку клієнтів Drone.ua, інформація про поточні фінансові показники (наприклад, дані про щомісячну передплату по Агропослугах), а також заплановані показники зростання.
Підприємство буде займатися розробкою farm management-систем і безпілотних систем, які використовуються в сільському господарстві. Воно зароблятиме на продажу сервісів сільськогосподарським підприємствам за моделлю передплати. Ці сервіси включають аерозйомки посівів, розрахунки рівня вегетації, біохімічний аналіз рослин, аналіз грунту і т.д.
Близько третини прибутку компанії керівництво планує витратити на R&D. До активів нової компанії вже входить свій дослідницький центр на базі сільськогосподарського підприємства в Черкаській області, загальною площею 1477 га. До кінця 2018 року штат нового підприємства планують збільшити до 200 осіб, відкрити філії в Одесі, Кіровограді, Сумах.
В результаті угоди обсяг обслуговується земельного банку DroneUA Agroservice збільшився більш ніж на 30% – до 3,1 млн га. Оператори дронів планують здійснити в 2017 році близько 30 000 вильотів новими площами в Україні.
За матеріалами:
Ain.Ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас