Український ринок лотерей чекають великі зміни: що пропонують — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Український ринок лотерей чекають великі зміни: що пропонують

Казна та Політика
1410
Мінфін готує законопроект, згідно з яким цей вид бізнесу буде ліцензуватися. Ліцензія обійдеться в 168 млн 400 тис. грн – близько 100 тисяч мінімальних прожиткових мінімумів. Також з пунктів розповсюдження лотерей будуть стягуватися щорічні фіксовані платежі.
Про це на своїй сторінці в Facebook написав політолог Кирило Молчанов, передає «Слово і Діло».
«Таким чином, тільки з однієї компанії держава зможе отримати понад 200 млн гривень від одних тільки фіксованих податків. Це дійсно призведе до серйозного наповнення бюджету. Адже, приміром, у 2014 році загальний оборот ринку лотерей досягав 12,4 млрд грн. При цьому податків у бюджет з цієї суми було сплачено менше ніж 3% – 318 млн. грн», – пише експерт.
В останньому меморандумі МВФ чітко зазначено, що Україна зобов’язується з 2018 року легалізувати гральну індустрію.
«Реальний обсяг грального ринку Мінфін оцінює в 40 млрд. Звісно, ті хто нині паразитує на цьому ринку, категорично проти зміни правил гри та процедури ліцензування навіть для лотерей, не кажучи вже про все ігрове підпілля», – підкреслив він.
Як уточнив фахівець, понад 90% українського ринку лотерей контролює російський бізнес.
За інформацією експерта, зараз Мінфін підготував законодавчі ініціативи, які дозволять поряд з ліцензуванням заводити на ринок лотерей держбанки: Ощадбанк, Приватбанк, Укрексімбанк та інші.
«Це сприятиме розвитку конкуренції на ринку і зростанню доходів держави. Нарешті Мінфін перейшов від скарг, що Україні потрібні все нові і нові фінансові позики від західних партнерів, і почав шукати внутрішні можливості для наповнення бюджету», – резюмував Кирило Молчанов.
За матеріалами:
Слово і Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас