Запущено іспанську блокчейн-мережу «Red Lyra» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Запущено іспанську блокчейн-мережу «Red Lyra»

Фінтех і Картки
448
Група компаній, що базуються в Іспанії, створила першу многосекторну технологічну блокчейн-платформу для цифрової ідентифікації.
Завдяки сервісу Red Lyra, кожна людина і компанія в Іспанії зможуть ідентифікувати себе в цифровому середовищі безпечним чином.
Очікується, що послуга буде розгорнута в найближчі кілька місяців. Кінцева мета – дозволити будь-якій компанії використовувати мережу для розробки додатків у транскордонному середовищі з повними правовими гарантіями в Іспанії.
Lyra була створена завдяки колективним зусиллям компаній з кожної галузі, серед яких нотаріуси та юристи, а також експерти в галузі технології блокчейн.
Засновниками мережі стали: Banco Sabadell, Banco Santander, Bankia, BBVA, BME, Caja Rural, Cajamar, Cepsa, Correos, Ejaso, Endesa, Everis, Garrigues, Gas Natural Fenosa, Grant Thornton, Iberdrola, Icade, MásMóvil, Momopocket, Notarnet, Roca Junyent and Scytl.
Основним пріоритетом мережі буде створення системи цифрової ідентифікації на основі інтелектуальних контрактів. Система зберігатиме всі елементи, необхідні для безпечної ідентифікації людей і компаній, а також застосовувати цифрові підписи в законному порядку.
Подібно до технології блокчейн, цифрова система безпеки функціонуватиме на основі «вузлів», тобто користувачів, які перевіряють активність, стежачи за тим, щоб дані були надійними і безпечними.
Компанії, що працюють в мережі, будуть розробляти продукти і приймати рішення демократичним шляхом. Всі послуги, доступні через платформу, відповідатимуть чинному законодавству про захист даних.
За матеріалами:
banks.eu
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас