В Україні створять раду міжнародних експертів для боротьби з корупцією — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні створять раду міжнародних експертів для боротьби з корупцією

Кримінал
172
В Україні запустили антикорупційну ініціативу Європейського союзу в Україні (EUACI) загальним бюджетом в EUR15,84 млн, розраховану на три роки.
“Я радий, що сьогодні ми починаємо наймасштабнішу ініціативу з протидії корупції… ЄС хоче допомагати Україні і очікує від України дій у відповідь”, – сказав комісар Європейського Союзу з питань європейської політики сусідства і розширення Йоханнес Хан під час запуску антикорупційної ініціативи при підтримки ЄС і уряду Данії в четвер у Києві.
Він також зазначив, що метою антикорупційної ініціативи ЄС є посилення спроможності новостворених українських антикорупційних інституцій, а також зміцнення зовнішнього контролю за процесом реформ з боку Верховної Ради, громадянського суспільства і ЗМІ. Ініціатива розрахована на 3 роки, внесок Європейської комісії в її функціонування становить EUR14,5 млн, а також EUR1,34 млн – МЗС Данії.
Дана ініціатива складається з трьох елементів, перший, з яких передбачає посилення антикорупційних органів у веденні розслідувань, здійсненні кримінальних переслідувань, в також покарання випадків корупції. В рамках даного компонента будуть доступні різні види підтримки, як експертної, так і ІТ-допомоги.
Другий компонент передбачає створення консультаційної ради міжнародних експертів, яка сприятиме зміцненню можливостей комітету Верховної Ради України з питань запобігання та протидії корупції ретельно дослідити законодавство в сфері боротьби з корупцією та стежити за впровадженням реформи.
Третій елемент сприятиме залученню громадянського суспільства і ЗМІ в антикорупційну діяльність, особливо в регіонах, шляхом надання грантів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас