Трудових мігрантів можуть змусити платити в Пенсійний фонд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Трудових мігрантів можуть змусити платити в Пенсійний фонд

Казна та Політика
2037
Трудові мігранти з України повинні сплачувати страхові внески до Пенсійного фонду України.
Про це заявив міністр соціальної політики Андрій Рева на зустрічі з послом Словаччини в Україні Юраєм Сівачеком і главою представництва Міжнародної організації з міграції Манфредом Профазе, передає Мінпром.
За його словами, Мінсоцполітики має намір співпрацювати з країнами ЄС в питаннях легалізації українських заробітчан для врегулювання виплат їхніми роботодавцями страхових внесків в Україні.
Ю.Сівачек наголосив на готовності словацького міністерства соцполітики працювати спільно з українською стороною над вирішенням проблем в цій сфері. У свою чергу, А.Рева наголосив на необхідності відповідної угоди між двома країнами щодо українців, які там працюють, з метою не просто легалізувати їхню працю, а в зв’язку з критичною проблемою в зарахуванні їм стажу для призначення майбутніх пенсій.
“І для цього необхідно, щоб роботодавці платили страхові внески в Україні”, – сказав А.Рева. Як приклад він навів нещодавно підписаний договір з Ізраїлем щодо офіційного працевлаштування з пакетом соціального захисту українських будівельників.
Ізраїль повідомив українській стороні свою потребу – кількість необхідних працівників становить 20 тис. осіб, які працюватимуть і отримуватимуть зарплату, а ізраїльські роботодавці будуть платити пенсійні внески в український фонд.
“Ми хочемо запропонувати іншим закордонним партнерам, щоб вони формували свої потреби, щоб це була організована, цивілізована взаємодія”, – сказав А.Рева.
Він зазначив, що на початку червня в Братиславі відбудеться зустріч міністрів соціальної політики двох країн, присвячена врегулюванню питань трудової міграції.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас