Путін заявив, що від поставок газу з РФ залежить конкурентоспроможність економіки Німеччини — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Путін заявив, що від поставок газу з РФ залежить конкурентоспроможність економіки Німеччини

Казна та Політика
1978
Президент Росії Володимир Путін вважає, що від поставок російського природного газу залежить конкурентоспроможність економіки Німеччини. Про це він сказав на зустрічі з керівниками закордонних інформагентств.
Кажучи про відносини з Німеччиною, Путін заявив, що обсяги торгівлі між країнами відновлюються. Одним з важливих аспектів співпраці він назвав енергетику. «Німеччина відмовилася від розвитку атомної енергетики. Де брати первинні ресурси? У Норвегії виснажуються запаси, у Великобританії теж виснажуються запаси», – заявив Путін.
«Ми ще на минулому форумі говорили про перспективи півострова Ямал, де у нас були запаси 2,7 трлн куб. м газу. Тільки мені «Газпром» доповів, що ми відкрили там додаткові ресурси. Запаси зросли, уявляєте наскільки – в два рази: плюс 4,2 трлн куб. м – тільки в одному місці. Невелика територія, але це глобальні запаси. Це глобальні запаси», – сказав Путін.
Він заявив, що «з урахуванням близькості Росії і Західної Європи, з урахуванням дешевої логістики, налагоджених процедур, технологій – це абсолютно природне партнерство». «Ось вам, будь ласка, дешевий, екологічний, якщо говорити про вуглеводневу сировину, вид палива. Це абсолютно природна річ», – додав президент.
«Якщо говорити про довгострокові контракти – це стабільні поставки, які забезпечують, і ось це дуже важливо, що я зараз скажу, конкурентоспроможність всієї німецької економіки – надзвичайно важлива річ. Відносно дешевий ресурс, який стабільно отримують із надійного джерела», – додав Путін.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас