СБУ підсумувала обшуки в Wnet (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

СБУ підсумувала обшуки в Wnet (інфографіка)

Казна та Політика
2240
Служба безпеки України (СБУ) повідомила, що викрила механізм незаконної маршрутизації інтернет-провайдером Wnet (Дабл-Ю Нет Україна) трафіку на територію тимчасово окупованого Криму в інтересах спецслужб РФ.
Про це йдеться на сайті СБУ.
Як встановили в СБУ, сегмент мережі та телекомунікаційне обладнання компанії її власники передали фіктивніій комерційній структурі, контроль над якою отримала ФСБ РФ. Після цього російська спецслужба встановила на телекомобладнання власні технічні спецзасоби.
“Незважаючи на це, власники українського провайдера продовжували маршрутизацію трафіку до точки доступу в Сімферополі. За інформацією спецслужби, через незаконну маршрутизацію трафіку в анексований Крим ФСБ РФ планувала отримати доступ і знімати інформацію з українського сегмента мережі провайдера”, – зазначили в СБУ.
СБУ підсумувала обшуки в Wnet (інфографіка)
При цьому наголошується, що в Україні серед клієнтів компанії були, зокрема, державні установи, міжнародні організації та великі банківські установи.
Співробітники СБУ також встановили, що завдяки трафіку, отриманого від українського провайдера через магістральний канал, послуги доступу в інтернет отримували ФСБ в Криму, Воентелеком РФ і псевдодержавні підприємства зв’язку
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас