У травні зафіксовано 47% зростання продажів нових автомобілів: які марки в лідерах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У травні зафіксовано 47% зростання продажів нових автомобілів: які марки в лідерах

Особисті фінанси
3298
У травні зафіксовано 47%-ве зростання продажів нових автомобілів, у порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Зусиллями всіх операторів вдалося реалізувати майже 6,5 тис. автомобілів.
Про це свідчать дані AUTO-Consulting.
Незважаючи на велику кількість свят, травневий показник лише на 1,8% гірший, ніж у більш активному для бізнес-процесів квітні.
Всього ж за 5 місяців українськими дилерами за даними AUTO-Consulting реалізовано вже 29,5 тис. нових автомобілів, що на 33% більше, ніж рік тому.
Відбулися зміни і в групі лідерів українського авторинку. Так, бренд №1 у травні – як і раніше Toyota, а №2 – Renault. А ось на третє місце вийшла Skoda (+49%), яка розгортає продажі нового кросовера Kodiaq. Стрімке зростання в травні зафіксовано і у Peugeot, дилери якого дуже успішно почали торгувати новинками цього року: оновленим седаном Peugeot 301 і кросовером Peugeot 3008. Тепер Peugeot увійшла в Топ-10 українського авторинку.
Ще одна знакова ротація – це травнева перемога Mercedes-Benz в змаганні преміальних брендів. І хоча і Mercedes-Benz, і BMW за показниками продажів не увійшли в Топ-10 авторинку, для дилерів бренду з “трипроменевою зіркою”, травень 2017-го напевно запам’ятається поверненням статусу №1 серед преміальних виробників. До того ж, обидва німецькі бренди збільшують відрив від інших марок, які претендують на гаманці українських шанувальників дорогих авто.
Набирає популярності в Україні і узбецький виробник Ravon, який представлений вже кількома моделями, і за останні місяці в рази збільшив дилерську мережу. Зростають продажі і російських Lada, а також китайської Chery. Але в бюджетному сегменті є й втрати: так знизилися показники продажів українського ЗАЗу, а реалізація інших китайських брендів – Jac і Geely – обчислювалися кількома авто.
За матеріалами:
Auto-Consulting
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас