Правоохоронці викрили злочинну схему з вивезення львівського сміття — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Правоохоронці викрили злочинну схему з вивезення львівського сміття

Кримінал
1073
Львівські правоохоронці викрили групу осіб, які організували незаконні схеми з вивезення сміття з міста Львів.
Про це повідомляє прес-служба прокуратури у Львівській області.
“Під час досудового розслідування встановлено, що перевізникам, уповноваженим на вивезення сміття з міста Львова, надавали послуги з захоронення відходів створені в кінці 2016 року низка підприємств у місті Дніпро”, – йдеться в повідомленні.
Згідно з інформацією прес-служби, підприємства не мають відповідних ресурсів: техніки, полігонів твердих побутових відходів, транспортних засобів, необхідних для захоронення відходів, не володіють нерухомістю і не мають найманих працівників.
Так, засновниками, керівниками та бухгалтерами цих підприємств є особи, які навіть не знали про існування цих підприємств, а також особи, які отримали грошові кошти за участь у реєстрації фіктивних підприємств.
Слідство встановило, що після трагедії на Грибовицькому сміттєзвалищі за цей час перевізники подавали документи від імені фіктивних підприємств про нібито прийняття і захоронення відходів, на підставі чого отримували кошти з міського бюджету Львова.
Таким чином, перевізники незаконно здійснювали скидання твердих побутових відходів у не відведених для цього місцях на всій території України.
Співробітники Нацполіції у Львівській області спільно з працівниками спецпідрозділу з боротьби з корупцією та організованою злочинністю управління СБУ у Львівській області провели 15 обшуків на території Львівської, Дніпропетровської та Київської областей, за результатами яких викрито зловмисників, вилучена документація, печатки фіктивних підприємств та комп’ютерна техніка.
Зараз у кримінальному провадженні призначено відповідні судові експертизи та вирішується питання про повідомлення винним особам про підозру у вчиненні кримінальних злочинів.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас