Стали відомі нові подробиці про процесори Intel Gemini Lake — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Стали відомі нові подробиці про процесори Intel Gemini Lake

Фондовий ринок
911
Паралельно з підготовкою до виведення перших у світі споживчих 18-ядерних процесорів Core i9 на ринок, Intel вносить останні штрихи на ниві розробки нової серії високоінтегрованих процесорів Gemini Lake – наступників і ідейних послідовників Apollo Lake. Нові чіпсети на основі поліпшеного 14-нм техпроцесу будуть поширюватися під марками Pentium і Celeron. Загальна продуктивність Gemini Lake обіцяє бути значно вищою, ніж у Apollo.
У лінійці Gemini Lake будуть представлені двоядерні і чотирьохядерні зразки на базі мікроархітектури Goldmont Plus, яка відрізняється від звичайної Goldmont збільшеним у два рази об’ємом кеша L2 (c 2 МБ до 4 МБ). Також нові процесори здобудуть вдосконалений контролер DDR4: він залишиться одноканальним, але зможе підтримувати більш високі частоти і працювати з удвічі більшим об’ємом пам’яті (з 8 до 16 ГБ). Рівень тепловиділення у новинок обіцяє бути незначним: до 6 Вт у мобільних варіантів і до 10 Вт в моделях для компактних систем.
Крім іншого, процесори Gemini Lake отримають новий графічний прискорювач Intel G9 з 18 виконавчими блоками. Процесори зможуть працювати з екранами надвисокої роздільної здатності і відтворювати всі популярні формати відео (підтримка стандарту HDMI 2.0). Чіпсети також оснастять вбудованими контролерами Bluetooth 4.0 і Wi-Fi 802.11 b/g/n.
За матеріалами:
4PDA
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас