"Яндекс" створив штучний інтелект, який пише музику — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Яндекс" створив штучний інтелект, який пише музику

Технології&Авто
741
Програмісти “Яндексу” створили незвичайну нейронну мережу, яка вміє складати музику і створювати її в стилі тих творів, які писали відомі композитори минулого.
Олексій Тихонов і Іван Ямщиков, програмісти з Яндексу, додали в число досягнень штучного розуму музику, створивши нейромережу, здатну аналізувати музичні твори і писати свої власні композиції, які не схожі на них.
Ця система штучного інтелекту, як і багато інших проектів такого роду, складається з безлічі пов’язаних один з одним шарів нейронів. Кожен з них аналізує прості елементи, з яких складається музика великих композиторів, і має пам’ять, що дозволяє їм враховувати при аналізі і “створенні” музики те, що вони робили в недавньому минулому, і те, як часто вони зв’язувалися з іншими нейронами і шарами мережі.
Для того, щоб перетворити цю систему на справжнього композитора, Тихонов і Ямщиков “нагодували” її величезною кількістю творів Моцарта, Брамса, Бетховена та інших великих композиторів. Загалом ШІ проаналізував близько 4 гігабайтів MIDI-файлів, електронних наборів “нот”, що складає близько 600 годин музики, перш ніж він набув здатності самостійно складати музику.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас