ТОП-5 способів збільшити зарплату — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ТОП-5 способів збільшити зарплату

Особисті фінанси
1746
Мільйони співробітників день у день відповідально і сумлінно виконують свою роботу. Але, як показує практика, не всі роботодавці цінують працю і поспішають піднімати заробітну плату. Фахівець опиняється перед вибором: або слізно просити грошової “добавки“, або шукати нову роботу, або відкрити свою справу. А що, якщо піти шляхом найменшого опору і це підвищення заслужити?
Взяти ініціативу в свої руки
Під таким девізом можна спробувати домовитися з директором. Наприклад, не побоятися взяти відповідальність і запропонувати нове рішення, що дозволяє збільшити прибуток. Головне, розробити детальний бізнес-план і наполягати на реальних цифрах.
Наприклад, впровадження мобільного додатку для контролю якості обслуговування в кафе, розширення асортименту за рахунок нового постачальника в продуктовому магазині, або розробка нової концепції для залучення іноземних інвесторів в серйозну експортну компанію. Все це можливе і, головне, дієве.
Підвищити кваліфікацію
Додаткові курси, атестація або знання кількох іноземних мов дозволить без докорів совісті не просити, а вимагати збільшення оплати. До того ж навички ніколи не завадять. Головне, вміти їх використовувати.
Продатися подорожче
На жаль, шевців без чобіт у нас в країні вистачає. Сотні фахівців, які працюють в продажах, не можуть, не вміють, або просто не хочуть себе розрекламувати. Не у всіх роботодавців є час моніторити звершення підлеглих. Чому б не нагадати директорові про нещодавні досягнення? Нехай знає, що перед ним цінний співробітник.
Сказати, що є кращі пропозиції
Такий фінт варто робити лише в тих випадках, коли потенційний роботодавець є або коли втрачати особливо нема чого. Принцип простий: працівник йде до директора і повідомляє, що компанія-конкурент запропонувала зайняти вакантне місце з великим окладом. Звичайно, з одного боку, такий хід може бути сприйнятий як маніпуляція, з іншого, якщо співробітник цінний, йому все-таки з/п піднімуть.
Працювати понаднормово
Один з найпростіших способів. Роботодавці охоче йдуть на зустріч співробітникам, які бажають працювати у вихідні та святкові дні. Ще б пак! Адже на пошук сумлінного фрілансера і введення його в курс справи витрачається велика кількість часу. До того ж шахраїв, які вимагають передоплату і зникають після переказу, ніхто не відміняв.
Наостанок: важливо вміти дивитися на себе з боку директора. Ніхто не підвищує оклад з жалю, щедрості або за красиві очі. Адекватне і об’єктивне оцінювання себе як співробітника допоможе розставити правильні орієнтири. Скільки грошей ви приносите компанії, наскільки навантаження відповідає оплаті, чи цінує роботодавець вашу працю? Хоча, якщо все чудово, може час відкривати свій власний шлях?
Лілія Альсамірі
За матеріалами:
Деньги.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас