Британія може вийти зі складу ЄС без угоди — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Британія може вийти зі складу ЄС без угоди

Казна та Політика
490
Великобританія може вийти зі складу Європейського союзу без укладення спеціальної угоди з Європейським Союзом (ЄС).
Про це заявила прем’єр-міністр країни Тереза Мей.
“Ми будемо вести переговори, щоб укласти правильну угоду, але, як я вже говорила, погана угода — це вже не угода. Ми повинні бути готові вийти [без угоди]”, — зазначила прем’єр-міністр Британії.
Мей пояснила, що Великобританія має намір відмовитися від угоди з ЄС, якщо її не влаштують умови, на яких блок захоче укласти цю угоду. За її словами, це важливий момент в історії країни, “є можливість дійсно змінити країну на краще в майбутньому”.
Раніше про можливість відмовитися від переговорів з Брюсселем говорив міністр Великобританії з питань виходу країни з ЄС Девід Девіс. За його словами, країни блоку вимагають надмірні фінансові виплати для узгодження Brexit. Голова відомства вимагає відмовитися від них і змінити свою позицію для того, щоб побачити прогрес на переговорах.
Високопоставлений представник ЄС у коментарі The Sunday Times підкреслив, що шанси на вихід Великобританії з ЄС без укладання нових угод тепер “перевищують 50%”. За інформацією Financial Times, вартість виходу країни зросте з 60 млрд євро до 100 млрд євро.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас