В СБУ вважають, що "Яндекс" незаконно збирав дані для передачі спецслужбам РФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В СБУ вважають, що "Яндекс" незаконно збирав дані для передачі спецслужбам РФ

Казна та Політика
1382
Служба безпеки України в понеділок проводить обшуки в офісах компанії “Яндекс. Україна” в Києві та Одесі, яка підозрюється в державній зраді.
“В рамках кримінального провадження про державну зраду проводяться обшуки в компаніях в Києві та Одесі”, – повідомила речник СБУ Олена Гітлянська.
Як уточнюється в повідомленні на сайті СБУ, менеджмент компанії незаконно збирав, накопичував і передавав в РФ персональні дані українських громадян, зокрема особисті дані, рід занять, спосіб життя, житла, проживання, роботи, дозвілля, джерела і розміри доходів, номери телефонів, електронних адрес і акаунтів у соціальних мережах. Оперативники спецслужби задокументували, що серед громадян, інформація про яких передавалася в РФ, є співробітники правоохоронних і спеціальних органів, військовослужбовці Збройних Сил України, інших підрозділів, що беруть участь в антитерористичній операції на сході України, працівники органів державної влади і управління.
“Інформація передавалася спеціальним службам РФ для планування, організації і проведення розвідувальних, диверсійних, інформаційно-підривних операцій в нашій країні на шкоду суверенітету України, територіальної цілісності і недоторканності”, – йдеться в повідомленні на сайті.
Згідно з ним, співробітники СБУ виявили під час обшуків серверне обладнання та документацію, які будуть спрямовані для проведення експертизи, яка перевірить факти збору, накопичення і передачі російській стороні персональних даних громадян України. Експерти також проаналізують перенаправлення трафіку українських користувачів на російські сервери, а також перевірять координацію протиправної діяльності з території Російської Федерації.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас