Суд дав умовний термін екс-чиновниці Міндоходів, підозрюваній у махінаціях на 3,2 млрд гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд дав умовний термін екс-чиновниці Міндоходів, підозрюваній у махінаціях на 3,2 млрд гривень

Кримінал
1669
Дарницький районний суд засудив на 5 років умовно з позбавленням права обіймати певні посади першого заступника начальника ГУ Міндоходів в Києві Тетяну Детюк.
Про це свідчить вирок суду, пишуть “Наші гроші”.
Згідно з матеріалами справи, чиновниця брала участь в організації незаконного відшкодування ПДВ на суму 3,16 млрд гривень. Кошти були перераховані трьом компаніям: ТОВ “Мегатерій”, ТОВ “Газіновация” і ТОВ “Ексимтех”.
При цьому у податковій документації трьох фірм відображалися нібито господарські відносини з десятками фіктивних підприємств на суму понад 16 млрд гривень. Працівниця податкової домовлялася зі своїми підлеглими, щоб вони без перевірок затверджували відшкодування ПДВ цим фірмам.
Після чого кошти переводилися в готівку через контрольовані зловмисниками банки, в яких у подальшому інформація про рух коштів знищувалася.
Суд встановив, що за такою схемою Детюк заволоділа коштами держбюджету на загальну суму 2,57 млрд гривень. Враховуючи факт угоди з головним військовим прокурором Анатолієм Матіосом, щиросерде визнання, співпрацю зі слідством і добровільне відшкодування 500 тис. гривень шкоди, суд постановив засудити Детюк до 5 років позбавлення волі умовно (випробувальний термін 3 роки) з позбавленням права займати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій в органах державної влади, держустановах і організаціях на 3 роки, без конфіскації майна.
За матеріалами:
Наші гроші
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас